Artis Belanda mencipta awan dalam rumah.

Artis Belanda Berndnaut Smilde telah mencipta satu kaedah menghasilkan awan dalam persekitaran tertutup. Awan ini dibuat secara cermat dengan mengawal kelembapan udara, suhu dan cahaya. Ini merupakan titik pertemuan antara sains dan seni. Majalah TIME baru-baru ini mengiktiraf penemuan ini sebagai “Rekacipta Terbaik Tahun 2012.”

Awan putih ini direka menggunakan mesin kabus, mewujudkan satu pengalaman mistik di tengah-tengah bilik. Smilde telah menghasilkan awan ini di beberapa jenis lokasi, seperti koridor, bilik tidur dan ruang tamu.

Agaknya inilah maksud awan nano dalam lagu hafiz ciptaan M Nasir :) . Memang cantik dan mengkagumkan.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Artis Belanda mencipta awan dalam rumah.

  1. Denaihati says:

    memang menarik ni kalau buat kat rumah,…mungkin boleh buat hujam sekali kot

  2. beckhrooy says:

    waah, memang hebat kalau rumah ada awan mcm tu
    beckhrooy recently posted..Earning Komli Dan Cara Buat Invoice Komli (Admax)My Profile

  3. cik tom says:

    perghh nmpk hebat!
    cik tom recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  4. Myra Jay says:

    Best jugak kalau ada awan kan, boleh layan Nano…heheee
    Myra Jay recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

  5. akubiomed says:

    Memang hebat. Kalau Hafiz guna prop Awan rekaan ini tentu gempak.
    akubiomed recently posted..The Grand Finale Samsung AppStar 2012My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge